Nefrologische aandoeningen

Zelfs bij hemodialyse hebben patiënten met ernstige nierinsufficiëntie professionele zorg nodig om hun calciumfosfaatconcentratie en vitamine-D-deficiëntie onder controle te houden en zo renale osteodystrofie (ROD) en secundaire hyperparathyreoïdie te voorkomen.

Omdat defecte nieren geen pro-vitamine D kunnen hydroxyleren, kan calcium uit het spijsverteringsstelsel niet in de bloedbaan worden opgenomen. Bij een verminderde hoeveelheid calcium in het bloed produceert de bijschildklier parathormoon (PTH) dat de calciumconcentratie in het bloed verhoogt en de fosfaatconcentratie onderdrukt.

Aanhoudend lage concentraties calcium en hoge concentraties fosfaat veroorzaken secundaire hyperparathyreoïdie, waarbij calcium wordt onttrokken aan de botten. Dit zal leiden tot ROD, een potentieel pijnlijke aandoening waarbij patiënten het risico lopen op botfracturen.

Behandeling van nefrologische aandoeningen
Bij LEO Pharma helpen we al 30 jaar zorgverleners om te zorgen voor patiënten met een verminderde nierfunctie en om secundaire hyperparathyreoïdie en ROD te voorkomen. Om in de individuele behoeften te voorzien, bieden we onze producten in diverse formuleringen aan.

Het vitamine-D-analoog van LEO Pharma is sinds 1978 op de markt. Het is een veelgebruikt product dat wordt toegediend bij een groot percentage patiënten met een verminderde nierfunctie. Het gebruik van ons vitamine-D-analoog is uitgebreid in de klinische praktijk gedocumenteerd.

LEO Pharma blijft zich inzetten om zorgverleners te helpen hun hemodialysepatiënten de optimale behandeling te geven. Daarom maken we ons sterk om met nieuwe producten op het gebied van de nefrologie te komen.