Trombose

Veel mensen lopen het risico op bloedstolsels in de diepgelegen aderen van de benen. Deze ontstaan door erfelijke risicofactoren (zoals genetische aanleg) of verworven aandoeningen (zoals na een zware operatie). Het optreden van bloedstolsels wordt ook wel trombose genoemd, en een bloedstolsel, een trombus of embolus.

Helaas kan deze aandoening moeilijk op te sporen zijn. Volgens een schatting van de Department of Health in het Verenigd Koninkrijk overlijden er in dat land elk jaar 25.000 mensen in het ziekenhuis vanwege bloedstolsels in de longen (longembolie). In de VS riskeren ziekenhuizen tegenwoordig boetes als ze patiënten ontslaan bij wie zich later een bloedstolsel-gerelateerd incident voordoet.

Als ze eenmaal zijn opgespoord zijn bloedstolsels zeer goed te behandelen. LEO Pharma vervaardigt al sinds de jaren 40 van de vorige eeuw producten tegen bloedstolsels.

Behandeling van trombose
Bloedstolsels worden doorgaans behandeld met heparines, antistollingsmiddelen die van nature in het menselijk lichaam voorkomen. Op heparine gebaseerde producten zijn nog steeds essentieel bij de behandeling van trombose.

Bij LEO Pharma helpen we patiënten al 70 jaar om bloedstolsels te voorkomen en hiervan te herstellen.