Nefrologische aandoeningen

De nieren spelen een essentiële rol bij het dusdanig activeren van vitamine D dat het menselijk lichaam via de darmen calcium uit voedsel/vloeistof kan opnemen. Patiënten met een verminderde nierfunctie hebben een tekort aan actief vitamine D, wat een lage concentratie calcium in het bloed veroorzaakt.

Bij minder calcium in het bloed produceren klieren in de hals (de bijschildklieren) een hormoon (parathyroïdhormoon, PTH) om de calciumconcentratie in het bloed te verhogen. Een aanhoudend lage concentratie calcium kan een ziekte met de naam secundaire hyperparathyreoïdie veroorzaken. Het lichaam reageert hierop door calcium aan de botten te onttrekken, wat renale osteodystrofie (ROD) veroorzaakt. ROD is een aandoening die pijnlijk kan zijn en die kan resulteren in botfracturen.

Patiënten met een ernstig verminderde of afwezige nierfunctie hebben behoefte aan niervervangende therapie, zoals hemodialyse.

Behandeling van nefrologische aandoeningen
Bij LEO Pharma helpen we patiënten met een verminderde nierfunctie al 30 jaar. Om ervoor te zorgen dat elke patiënt een optimale behandeling krijgt zijn onze producten leverbaar in diverse formuleringen.

Het vitamine-D-analoog van LEO Pharma is sinds 1978 op de markt. Het is een veelgebruikt product dat wordt toegediend bij een groot percentage patiënten met een verminderde nierfunctie. Het gebruik van ons vitamine-D-analoog is uitgebreid in de klinische praktijk gedocumenteerd.

LEO Pharma zet zich in voor de optimale behandeling van patiënten met een verminderde nierfunctie. Daarom maken we ons sterk om met nieuwe producten op het gebied van de nefrologie te komen.